Joulutervehdyksiä kirjoitellessa tuli ajatus kirjoittaa hiukan vuoden 2017 kuulumisia Lean5:n näkökulmasta. Vuosi on ollut nimittäin vauhdikas ja monipuolinen. Ennen kaikkea se on ollut työntäyteinen ja olemmekin saaneet olla monen organisaation ja yrityksen kehityksessä mukana valmentaen Lean-ajattelua ja -toimintaa. Iso kiitos siis kaikille asiakkaillemme ja yhteistyökumppaneillemme, joiden kanssa vuosi 2017 on ollut unohtumaton. Paras palkinto meille valmentajille on aina se, kun valmennettavassa porukassa syttyy yhteinen halu joka päivä parantaa omaa tekemistä ja Lean-toimintatapa lähtee roihuamaan. Ja näitä me olemme saaneet todistaa pitkin vuotta, mahtavaa!

Yksi iso kirsikka kakun päällä tänä vuonna oli myös marraskuussa pidetty Tätä on Lean-seminaari, jossa Pär Åhlström, Sari Torkkola, Jouni Jokela ja Timo Haapsaari jakoivat omia käytännön Lean-kokemuksiaan. Seminaariin osallistui lähes 100 osallistujaa ja tunnelma oli hieno! Paljon hyviä keskusteluja ja uusia ajatuksia tuli varmasti jokaiselle ja tästä saimme todella intoa järjestää jatkossakin Lean-alan seminaari. Pysykää siis kuulolla! Kiitos kaikille seminaariin osallistuneille ja meidän upeille puhujille ja vierailevalle juontajalle Vesalle. Seminaarin pitopaikkana Salo IoT Campus toimi myös oikein hyvin, oli mielenkiintoista olla tiloissa, joista Lean5:n tarinakin on saanut alkunsa vuosia sitten. Salo IoT Campushan toimii entisissä Nokian/Microsoftin tiloissa ja iso osa meidän valmentajista on ensimmäiset Lean-oppinsa sieltä saaneet.

 

Syksyn aikana osallistuimme myös kolmille messuille: Kuntamarkkinat, Alihankintamessut sekä Industry Summit. Niissä Lean kiinnosti kovasti ja tapasimme useita vanhoja ja uusia tuttavuuksia. Ensi vuoden osalta messuosallistuminen ei ole vielä ihan varmaa, mutta ainakin alustava varaus on jo tehty Kuntamarkkinoille ja Alihankintamessuille mennään myös, joko osastolla tai itse kiertelemään.

Vuoden aikana olemme huomanneet pientä liikehdintää myös toimialakentillä. Teemme työtä toimialariippumattomasti ja käytännön kokemuksiemme mukaan Lean toimii millä tahansa toimialalla. Silti tänä vuonna on ollut havaittavissa runsasta kiinnostusta julkisella sektorilla, erityisesti kunnat, oppilaitokset ja erilaiset virastot ovat huomanneet Leanin mahdollisuudet toimintansa kehittämisessä. Tämä on ollut ilo huomata! Maantieteellistä liikehdintää taas tapahtui pohjoisen suuntaan, tarkemmin Ouluun, jonne haluamme laajentaa toimintaamme pysyvällä toimipisteellä. Aloittamismahdollisuuksien etsintä on edelleen käynnissä pohjoisessa.

Odotukset vuodelle 2018 ovat toiveikkaat! Lean5-tiimi on iskussa tuleviin Lean-matkoihin ja uusiin haasteisiin. Jouluna vietämme aikaa läheistemme kanssa ja varmasti pieni rauhoittuminen tekee kaikille hyvää. Haluammekin toivottaa kaikille oikein rentouttavaa ja suloista joulunaikaa sekä onnellista uutta vuotta!