Murata Electronics Oy

Tuotantovolyymi lähes tuplattu!

”Arvovirran kehittäminen Lean menetelmillä aloitettu loppuvuonna 2011 Lean5 ohjaamana.

Vuoden 2012 aikana kehitystoimenpiteitä toteutettu yli 100 kpl, osa isompia osa pienempiä.
Lisäksi merkittävässä roolissa ovat olleet tuotantotilanteen visualisointiin liittyvien työkalujen kehitys, sekä työnjohdon, että työntekijöiden LEAN -periaatteiden ymmärryksen lisääminen.

Projekti on pääosin rakentunut Value Stream Mapping menetelmän ympärille hyödyntäen useita muita lean menetelmiä hukan tunnistamisesta 5S:ään. VSM menetelmänä oli meille kuitenkin täysin uutta ja sitoi hienosti kaikki tuntemamme LEAN -periaatteet yhteen. Sen kautta pääsimme selvemmin kiinni juurisyihin, oireiden hoidon sijaan.”

”Samanaikaisesti läpimenoajan lyhentämisen kanssa, tuotantolinjan tuotantovolyymia on kasvatettu lähes tuplaksi sekä laatu noussut merkittävästi. Lisäksi sitoutuneen pääoman määrä on puolittunut. Tuotantomme on nyt ehdottomasti ketterämpi ja laadukkaampi kuin vuonna 2011.

Olemme oppineet myös lean johtamista ja saaneet sysäyksen oppia vielä paljon lisää. ”LEAN lasit” ovat pysyvästi jääneet monen projektin parissa työskennelleen silmille, ja soveltamista on nähtävissä monella taholla, esim. uusien tuotantolaitteiden suunnittelusta aina prosessien suunnitteluun asti.”

– Sanna Rousi, Murata Lean Manager