Meidän tavoitteenamme on kehittyä ja kasvaa ja olla jonain päivänä Euroopan paras ja käytännönläheisin Lean-valmentaja. Näillä ajatuksilla aloimme suunnitella Oulun turneetamme, jonka olimme tunnistaneet meille potentiaaliseksi kasvusuunnaksi. Asiakkaita meillä on ympäri Suomea ja liikahdamme aina sujuvasti asiakkaiden tarpeiden mukaisesti, mutta tosiasia on, että parempaa palvelua voimme tarjota aina lähempänä asiakkaita. Toimipisteet Salossa ja Tampereella toimivat hyvin, mutta nyt katseet suunnattiin Ouluun.

Oulu on vireä ja eteenpäin katsova kaupunki ja Pohjois-Pohjanmaalla on tekevää porukkaa. Mikäs sen parempi ympäristö myös meille! Nyt meillä hakusessa onkin toimitila sekä alkuun yksi paikallinen Lean5-tyyppi, joka toimisi toimipisteemme ylösajon koordinoijana sekä kontaktina alueen asiakkaidemme suuntaan. Yhteyksiä saa siis ottaa, mikäli tunnet paloa Leaniä sekä valmentamista kohtaan ja tunnet paikalliset verkostot hyvin.

Mitä sitten Oulu tarjosi kesäisellä turneellamme meille ja mitä me Oululle? Me tarjosimme kaikille avoimen maksuttoman Lean-infon, jossa kerrottiin Leanin perusteista sekä heräteltiin miettimään mm. työssä olevia hukkia, joista eroon pääseminen toisi mukanaan lisäarvoa asiakkaan suuntaan, parempaa työhyvinvointia työntekijöiden suuntaan ja lisää tulosta itse organisaatiolle. BusinessOulun tiloissa järjestetty tilaisuus oli lähes jokaista penkkiä myöten täynnä ja Lean innosti osallistujia hyvään keskusteluun. Infossamme omakohtaisia Lean-kokemuksia jakoi Jukka Karjalainen VR:n kunnossapidosta. Jukan käytännönläheinen ja selkeä kertomus siitä, miksi VR lähti mukaan Lean-ajatteluun ja mitä sillä on saavutettu, avasi varmasti monelle Leanin mahdollisuuksia.

Me tarjosimme ja tarjoamme edelleen myös maksuttomia Lean-kartoituksia organisaatioille ja yrityksille, jotka harkitsevat oman Lean-matkansa aloittamista, mutta vielä tarvitsevat lisää tietoa Leanistä ja sen mahdollisuuksista juuri omasta tarpeesta katsottuna. Tällaisen kartoituksen kesto on yleensä 1-2h ja sen aikana keskustelemme organisaation/yrityksen prosesseista, joihin Leanin avulla voitaisiin saada lisää tuottavuutta ja hyvinvointia. Kartoitusajan voi helposti tilata meiltä koska tahansa esimerkiksi nettisivujemme kautta www.lean5.fi tai vaikka meilitse info@lean5.fi.

Mutta niin tarjosi Oulukin meille parastaan. Innostuneet ja Leanistä kiinnostuneet ihmiset olivat parasta! Kävimme hyviä keskusteluja, joita saamme nyt jatkaa eteenpäinkin. BusinessOulu auttoi meitä löytämään oikeita kontakteja rekrytointimme suhteen sekä mahdollisten toimitilojen suhteen ja se kaikki apu on ollut ja tulee olemaan meille korvaamatonta. Tästä jo nyt iso kiitos BusinessOulun väelle! Oulu kaiken kaikkiaan tarjosi meille isosti inspiraatiota ja tahtoa siihen, että Lean5 Europe Oy tullaan varmasti näkemään Oulussa jatkossa useammin ja pysyvämmin. Eikä vierailumme aikana Oulussa yötä päivää paistanut aurinko ollut missään nimessä vähintä, mitä Oulu meille tarjosi.

Oulu – me tulemme takaisin!