Lean-valmentaja Jari vauhdissa ja seinän kuvassa muu L5-porukka.

Kävimme valmentamassa Leanin perusteita tällä viikolla salolaisen elinkeinoyhtiö Yrityssalon tapahtumassa. Paikalla oli reilu 30 osallistujaa eri aloilta: oli opiskelijaa, startup-yrittäjää, mainostoimistoa, kiinteistöalaa ja tuotantoteollisuutta. Osalla oli ennestään Lean-kokemusta, osa kuuli siitä ensimmäistä kertaa.

Tällaiset Lean-infot on mahtavia paikkoja ihan jo meille valmentajillekin. Se hetki, kun oivallus oman elämän Lean-tilanteesta tai -tarpeesta syntyy ja keskustelu ryhmän kanssa lähtee liikkeelle, on jotenkin hieno. Yleisimpiä kommentteja kuulijakunnalta ovat mm. ”siis täähän on ihan järkevää!” tai ”miten mä en ole tätä aiemmin näin osannut ajatella?”. Näinhän itsellenikin aikoinaan kävi, kun Leanistä ensimmäistä kertaa kuulin. Silloin tietää, että joku asia omassa ajattelutavassa on nyt hypähtänyt hieman erilaiselle uralle.

Itsensä kehittäminen ja elinikäinen oppiminen ovat asioita, joihin kannattaa panostaa. Tästä jatkuvan kehityksen kulttuurista lähtee myös Lean-ajattelu. Pienin askelin pyritään kohti täydellisyyttä, mitä ei kuitenkaan ole olemassa – on ainoastaan koko ajan parannettavissa olevaa toimintaa. Kun tiettyä tapaa toimia eli prosessia saadaan parannettua, pysähdytään hetkeksi ja ylläpidetään sitä, kunnes taas aletaan kehittämään sitäkin yhä paremmaksi.

Lean5 järjestää erilaisia koulutuksia ja valmennuksia eri puolilla Suomea. Yleisimpiä ovat Lean-infot tai esim. kaksipäiväinen Boot Camp -koulutuksemme, jossa ensimmäinen päivä keskitytään Leanin perusteisiin ja toisena päivänä teoria toteutetaan käytännössä suunnittelemamme Lean-pelin avulla. Seuraava tällainen koulutus pidetään Tampereella 30.3. ja 6.4. (www.lean5.fi/tapahtumat). Koulutuksemme voivat keskittyä myös arvovirtakartoitukseen, Lean-johtajuuteen tai vaikka 5S-menetelmään. Me myös räätälöimme koulutuksia täysin asiakkaidemme toiveiden mukaisesti ja pitopaikkana voi olla asiakasorganisaatio itse tai meidän järjestämä koulutuspaikka. Näistä kannattaa kysellä meiltä lisää!

Ensi viikolla suuntaamme myös kouluttamaan Tampereelle, jossa tarjoamme maksuttoman Lean-infon erityisesti julkisen sektorin toimijoille. Kiva päästä kuulemaan myös sinne suunnalle, mitä ajatuksia Lean herättää osallistujissa!